DID

Det finns flera olika grader av DID. Oftast utvecklar man detta i barndomen för att orka överleva och uthärda tortyr, våldtäkter, övergrepp och misshandel. Jag har identitetsstörnings syndrom vilket innebär att jag som liten flicka var tvungen att avskärma mig från min kropp när min styvfar våldtog mig. Jag delade upp mitt Jag i :

Lilla flickan – Det är hon som känner smärtan, gråter och som genomled den fysiska smärtan vid övergreppen.

Tonåringen – Är hon som känner ilska och svär och är jävligt förbannad på orättvisor.

Storasyster  – Det är den starka tjejen som lyckades få femmor i nästan alla ämnen i skolan. På den tiden var en 5:a som A i dagens betygskala. Hon höll masken och lyckades hålla båten flytande så att säga.

Kvinnan – Är jag idag! Integrerad med Lilla Flickan, Tonåringen och Storasyster.

Det handlar INTE om schizofreni! DID är en helt annan diagnos. Jag är medveten om att jag talar om mig själv i tredje person när jag beskriver olika avsnitt ur mitt förflutna av den anledningen att det är svårt att säga ”när jag blev våldtagen” – då är det lättare att säga ”när Lilla flickan blev våldtagen”. I terapin har jag jobbat hårt och målmedvetet för att få ihop alla till en enhet. I min bok som jag redigerar får läsaren följa med på denna resa och läsa hur jag lyckades få alla att samarbeta mot en inre helhet och läkning.

Det som var en överlevnadstaktik i barndomen ställde till det rejält för mig som vuxen b l a genom att försvåra terapin och läkningsprocessen. Idag är jag så läkt som man bara kan bli med mina traumatiska upplevelser i bagaget.

Och från att ha skämts över denna diagnos är jag idag otroligt stolt över mig själv och denna överlevnadstaktik.

Jag har insett att jag kan dra nytta av DID. Låt mig berätta om två händelser ganska nyligen. För ett tag sedan skulle jag möta  Anhörigsamordnare från Lund ang min föreläsning om Autism hos flickor. Jag var skitnervös!!! På väg till detta viktiga möte insåg jag att jag kunde lägga hela presentationen i Storasysters händer. Vilket jag gjorde och vips var nervositeten som bortblåst. Hon är otroligt pålitlig och löser alla situationer. Hur gick då presentationen av min föreläsning ”Min underbara dotter”? Jo, helt fantastiskt bra! Jag var lugn, saklig och tydlig i mitt framförande!!

Andra händelsen inträffade den 25 mars. Kvällen innan hälsade jag på en god vän och tillsammans med en annan aktivist skulle vi förbereda vår protest mot Vakttornet utanför Södertörns Tingsrätt i Stockholm. (Jehovas vittnens organisation som begått lagbrott). Jag var utmattad, stressad, nervös och sade att det var nog bäst om jag slapp ta ansvar för någon intervju. När jag kom tillbaka till hotellet var jag alldeles för trött för att kunna fokusera mina tankar. Morgonen därpå en kvart innan jag skulle bege mig av ögnade jag igenom mina anteckningar från föregående kväll.

Sedan kom jag på att jag kunde lita på Storasyster!! Och nervositeten försvann direkt. Jag blev intervjuad och var lugn, saklig och tydlig med vårt budskap.

Jag är naturligtvis Storasystern!! Men på något vis blir jag lugnare om jag ”lägger ansvaret i hennes händer” (dvs mina egna), för jag litar 100 procent på hennes styrka att hantera alla typer av situationer.

Så idag drar jag stor nytta av min diagnos Identitetsstörning!!

 

Advertisements
This entry was posted in Aktivism, DID, Inspiration, Sekten and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s