Terapi.

Idag ska jag träffa min psykolog. Skönt! Jag går till henne varje måndag men nu känner jag att jag skulle behöva få terapi två gånger i veckan. Hon är underbar och har följt min resa de senaste 10 åren med bonusfamiljen, konflikterna, kraschen, särbon, min kamp för att min dotter skulle få sina diagnoser och hjälp och stöd i skolan, – allt detta samtidigt medan jag dessutom kämpade med min fd diagnos Komplex PTSD och djup depression. Det är ta mig fan ett mirakel hur jag ensam orkade ta mig igenom dessa åren och finnas till för så många andras behov.

Men på bekostnad av min egen fysiska och psykiska hälsa. Tyvärr.

Bonussonen gifter sig i sommar och min dotter och jag är inte bjudna. Inte förvånad men denna utfrysning som likt Jehovas vittnen pysslar med triggar igång hemska tankar på självmord och död inom mig. Som tur är insåg både min psykolog och läkare på psyk att jag är allvarligt deprimerad och fördubblade min dos av antidepressiva omgående. Jag får nu högsta dosen. Det har jag aldrig fått tidigare i mitt liv.

Utfrysning, silent treatment är den värsta form av psykisk misshandel och mobbning. Det bryter ner själen.  Många fd Jehovas vittnen lider liksom mig av psykisk ohälsa, depressioner, och självmordstankar. En hel del begår tyvärr självmord. Att banden kapas med familjer, släkter, vänner över en natt är den värsta känslomässiga tortyr du kan utsätta din medmänniska för. Att få lämna sin religion man fötts in i UTAN att bestraffas kollektivt är faktiskt en mänsklig rättighet.

Jag mår bättre nu. Märker att den höga dosen av antidepressiva hjälper mig. Började ta den för några dagar sedan. Efter rättegången och vår demonstration.

Idag ska jag berätta för min psykolog om föregående veckans framgångar. Vi aktivister har synts i media, i dagstidningar och på SVT. Jag kommer också prata om mitt mående. Hur bonusgamiljens agerande påverkar mig och triggar igång svåra självmordstankar. Misstänker att jag har RPTSD, dvs religiös PTSD . Vill börja med EMDR igen. För jag känner att jag inte är fri ifrån detta helvete.

Nu på onsdag den 3 april kommer domen mot JV. Hoppas för Guds skull på en fällande dom!!

Advertisements
This entry was posted in Aktivism, Depression, EMDR /Ögonrörelseterapi, Sekten, sorg and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s