INDOKTRINERING. 31/3-2019

Vad handlar vår kamp om?

Religionsfrihet är något vi ska värna om men religiös propaganda och indoktrinering som hotar, förtrycker, bestraffar är inte ok! I synnerhet totalt olämpligt för barn! Det är detta vår kamp handlar om. Att skydda barnen ifrån skadlig påverkan.

Ett exempel på religiös indoktrinering är vad jag fick lära mig som barn i det religiösa samfundet Jehovas vittnen om deras blodpolicy. De högsta hönsen i organisationen anser sig vara enda länken mellan Gud och människan. Bara dessa åtta gubbar har denna kontakt med Gud av alla miljarder människor. Trots detta säger Den styrande kretsen att de inte är inspirerade av Gud och kan göra fel. Trots denna bekännelse så kräver de att alla åtta miljoner Jehovas vittnen ska följa deras påhitt. En farlig regel är just policyn om blodfrågan. Som en liten flicka fick jag höra av De äldste (pastorerna), församlingen, mamma, mormor, morfar och släkten att det var en dödssynd att ta emot en blodtransfusion. I ett Vakna pryddes omslaget med massa barn som vägrat ta emot blod och dog. Dessa barn hyllades som martyrer och deras familjer fick hög status. Jag önskade få visa min lojalitet gentemot Gud på samma vis. På en sammankomst berättade en äldstebroder att en pojke hade dött p ga sin vägran att ta emot blod. Han hade leukemi. Alla tusentals vittnen applåderade detta mod denna pojke hade visat som bevarat sin lojalitet gentemot Jehova i så unga år. Om jag hade skadats i någon olycka och behövt få en transfusion så hade jag vägrat ta emot blod. Varför ta emot det och sedan dödas av Gud i Harmaggedon, när Gud ville skänka mig ett evigt liv i ett paradis på jorden där jag skulle få leka med lejon och klappa tigrar? Det här livet var ingenting värt och vad gjorde några år som död när Gud skulle uppväcka mig från de döda inom kort? För Harmageddon påstods komma senast slutet av 1990-talet! Jag tyckte detta resonemang  både var klokt och riktigt!

Detta är ETT exempel på religiös indoktrinering! Skadlig påverkan som i värsta fall hade kunnat orsaka min död om jag hade haft samma otur som så många andra barn och vuxna tyvärr har haft som offrat sitt liv för vad några män i USA har hittat på.

About ogonrorelseterapi

Hej! Vad roligt att du har hittat min blogg - Friheten är mitt paradis -samma namn som min självbiografi. Jag är uppvuxen inom sekten Jehovas vittnen och blev utsatt för sexuella övergrepp. Tack vare Ögonrörelseterapin har jag läkts från komplex PTSD. Idag är jag föreläsare och brinner verkligen för att sprida kunskap. Kika gärna in på min Youtube kanal Sabrina Shanti. För bokning av föreläsning googla att vara anhörig så finner du min hemsida. www.attvaraanhorig.se.
This entry was posted in Barnens rättigheter, Inspiration, Samfundet Jehovas vittnen and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s