Nystart!

Denna morgon startade på ett strålande vis. Redan igår kväll hade jag bestämt mig för att morgondagen skulle bli upplyftande. Mina värmeljus sprider sitt varma sken, glad och avkopplande musik av Mozart spelas i bakgrunden medan jag läser inledningen ur Judith Orloffs bok Emotionell Frihet. Jag vet att denna bok kommer bli lika omvälvande för mig som hennes bok Positiv energi blev för mig  för ett antal år sedan.

Judith Orloff tillägnar sin bok : ”till alla människor som befinner sig under emotionell stress, som känner sig överväldigade av den, men saknar verktyg för att genomföra förändringar – personer med krävande jobb, utslitna superföräldrar och de som ständigt oroar sig, som längtar efter att behärska livets utandning – och alla som känner sig ensamma men längtar efter en känsla av sammanhang. Den riktar sig till dem som lider av problem som beskrivs som ”psykosomatiska”, till exempel kroniskt trötthetssyndrom och fibromyalgi, som förvärras av negativa tankar och känslor. Du kan ha nytta av boken även om du befinner dig i ett gott läge känslomässigt , men vill må bättre. ”

Min tacksamhet är stor över att få hålla denna handbok i min hand. Det kommer bli en inre resa med bergstoppar och djupa dalar, stundtals svårt och andra stunder djupt insiktsfulla. Precis som min förra resa då jag bearbetade min styvfars grovt sexuella utnyttjande av mig under större delen av min barndom.  Jag tror inte att denna inre resa kommer bli lika skräckinjagande alls men ändå smärtsam på ett annat plan. Innan styrde rädslan mig i stor utsträckning, nu är det mer sorgen och besvikelsen över hur folk beter sig som påverkar min sinnesstämning. Målet är att  lära mig att släppa taget om smärtan. Sörja klart ja, men samtidigt målmedvetet jobba på att lära mig att INTE styras av mina känslor. Utan det är jag som ska styra mina egna reaktioner på hur omgivningen agerar i olika situationer.

En underbar start på denna söndag!

Advertisements
This entry was posted in Emotionell Frihet, Inspiration and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s