Sorgen är vägen ut till själslig frihet.

Sorgen är tung och gör det svårt att andas. Jag kippar efter andan på nätterna. Ibland är jag rädd för att jag ska kvävas. Själslig smärta och sorg är outhärdlig börda att bära. Men nu vill jag kasta av mig en del av den bördan.

Tre närstående har fått mig att inse att jag måste släppa kampen om att få träffa min mormor. Min mamma är ett Jehovas vittne men jag är övertygad om att Jesus skakar på huvudet åt hennes iskalla beteende. Och dessa människor kallar sig för Jesus sanna efterföljare. Tillåt mig skratta!! Såsom de beter sig inom den sekten hade Jesus aldrig gjort. I alla fall inte om man läser om Jesus i NT.

I flera år har jag försökt få kontakt med min mormor. Men motståndet är hårt både ifrån mammas och mina syskons håll. Till slut fann jag ingen annan väg att ta än att kontakt Hälsa och omsorg. Efter några månaders mejl-korrespondens fick jag äntligen tummen upp att jag skulle få träffa min mormor.

För tre veckor sedan åkte min älskade särbo och jag till mormor. Hennes gård är ett sk ”closed community” så jag kommer inte ens in på gården utan måste bli insläppt av personalen. Mormor närmar sig 91 år och är dålig. Hon får besök av hemtjänsten tre gånger om dagen. Vi hade avtalat datum och klockslag med personalen men de gick bakom ryggen på mig. De kontaktade min mamma som bor i trappuppgången bredvid mormors. Så helt plötsligt dyker min mamma upp på mormors balkong. Min särbo och jag sitter i bilen och väntar på att bli insläppta av personalen som aldrig dyker upp trots överenskommelse. Istället tvingas min särbo och jag bevittna ett skådespel utan like. Min mammas hat mot mig blixtrar svart i hennes ögon. Hon skriker att jag ska åka tillbaka dit jag kommer ifrån. Att hon bestämmer vem min mormor ska få träffa. Jag besvarar henne lugnt att dagens träff är inbokad via Hälsa och omsorg men då skriker kärringen att det skiter hon fullständigt i. Hon hotar med att ringa polisen om vi inte lämnar platsen omedelbart.

Detta är alltså en sann Kristi efterföljare! Enligt henne själv och sekten. För Jehovas vittnen anser att endast de äger den sanna tolkningen av bibeln. Vad var det nu Jesus sade? Jo, Du skall älska din nästa som dig själv! Älska dina fiender! Uhm, där har min kära mamma något att jobba på.

Jag mejlade Hälsa och Omsorg och berättade hur besviken jag är över personalens svek. Men ännu inte fått något svar.

Jag inser att nu är tiden inne att jag lägger ner kampen om att få träffa min mormor. Att det är dags att ta tillbaka makten över mitt liv och inte tillåta mamma, syskon och bonusbarn få behandla mig som en dörrmatta. Min särbo fick mig att inse att nu räcker det verkligen att folk behandlar mig som skit och att det är dags att släppa taget om dessa individer som varken uppskattar eller värdesätter mig.

Samma uppmuntran fick jag av två andra fantastiska vänner och jag är redo att följa deras uppmaningar.

Min mormor fyller 91 år på Midsommarafton. Hon är sjuk. Jag kommer högst troligen inte få lov att ta farväl av henne.

Så jag säger tack och på återseende älskade mormor!! Jag älskar och värdesätter dig! Hoppas innerligt att du i ditt hjärta och i din själ vet hur mycket jag älskar dig och hur jag har kämpat i flera år för att träffa dig!

Detta är ett tragiskt exempel på sekt-förtyck!

 

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Sekten, sorg and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s